2009. március 13., péntek

Itt az ideje, hogy nagyobb figyelmet szentelj kommunikációs képességednek. Tisztánlátásra van szükség ahhoz, hogy üzenetedet ki lehessen bogozni és meg lehessen fejteni, még mielőtt teljes zűrzavarrá változik.

Mindannyian megbotlunk a kommunikációban, amikor túlságosan leköt minket az, amit annak az energiának és időnek a megteremtéséért teszünk, amit szükségesnek vélünk önmagunk teljes megértéséhez. Annyira könnyű a közlés helyett csak fecsegni. Hiszen mindannyian megtanultunk beszélni, és a beszéd egyenlő a kommunikációval, nem? Hát nem!

A kommunikáció bonyolult, sokrétű tranzakció, amiben a szavak, a testbeszéd, a hangsúlyozás és az odafigyelés is szerepet kap. És ha ez nem lenne elég, amikor az érzelmek rátelepednek és befészkelődnek a mondanivalódba, jó eséllyel semmi sem jut el a hallgatósághoz, csak az érzelmek, ráadásul még azok sem túl tisztán.
Hacsak nem kifejezetten valamilyen érzelmet szeretnél közölni, a legjobb a kiegyensúlyozott, baráti hangvétel megütése. Tudnod kell, hogy a kommunikációs képességeid csiszolására fordított idő miden pillanata aranyat ér.

A szavak ereje néha az érzelmekével vetekszik.
De az is igaz, hogy egy érintés többet mond el ezer szónál.

Nincsenek megjegyzések: